Marknadsföringskurs på distans

God fortsättning allihop! Julen har kommit och svischat förbi och vi är redan tillbaka på snö och tränar! ÄntligeLudvig marknadsforingskursn om du frågar mig, även fast det är 20 grader kallt och mestadels is. Julens ledighet passade min kropp bra eftersom jag fick tillfälle att vila och komma tillbaka redo. Jag känner fortfarande av ryggskadan från Finland men jag kan träna varje dag och på något sätt vänjer man sig att förhålla sig till skador. Det är inte hälsosamt att idrotta på elitnivå sa min fystränare till mig men det är aldrig någon som ångrar det. Man möter gamla idrottsstjärnor som knappt kan gå och allt gör ont men ingen ångrar det. Jag är trots detta stark och snabb och när jag väl åker puckel tänker jag inget på det, då är det lika fullt fokus som vanligt.

Jag har äntligen påbörjat min första kurs hos Xpectum(!), Marknadsföring och försäljning, med målet att förstå vår marknad och våra möjligheter bättre i landslaget. Eftersom jag gick företagsekonomi på gymnasiet var mycket i början likt och i mångt och mycket är idrott som att driva företag. Du måste ha ett mål, en plan och resurser. Du måste utvärdera, analysera och alltid utveckla dig för att vara bättre än dina konkurrenter. Den största skillnaden är kanske att i idrott har man ännu mindre garanti för att lyckas. Inom företagande upplever jag att det finns alternativ som är mer eller mindre säkra men i idrott kan du göra precis allt rätt och ändå komma sist. Min förra coach Jesper Björnlund sa alltid att det är något fel på idrottare, eftersom man tar den risken, men det är väl det som är grejen. Det är därför det känns så bra att vinna.
Kursupplägget har passat mig perfekt, eftersom det inte finns en viss mängd eller tid jag måste göra varje dag. Mina dagar är väldigt olika med träning, resor, möten och allt som händer. Att kunna lägga upp det precis som jag vill är lysande och i och med att alla kapitel är korta är det lätt att dela upp arbetet och ha en överblick på hur mycket jag kan göra varje dag. Nu sliter jag lite med alla nya begreppmen det är kul att sätta in sig i en nytt område och jag ser fram emot fortsättningen.

På söndag drar vi mot USA och början av den längsta världscupturnén jag någonsin kört. Tävling varje helg i sju veckor, och alla på nya platser. Varje tävling är en viktig del i kvalet mot OS, och varje tävling är en chans att visa världen varför vi ska bli bäst. Go Sweden!

Ludvig

Dela denna artikel: "Marknadsföringskurs på distans"

Share on Facebook Tweet Share on LinkedIn Share on Tumblr Share on Google+